Cookie box

cookiebox-panorama

cookiebox-with-cookies

giftbox

cookiebox-gift-for-you

Dit doosje is ontstaan omdat ik van bakken hou maar niet alles zelf wil opeten. Nou ja willen wel, maar het is beter van niet. Met dit doosje kan je je eigengemaakte koekjes cadeau geven. Ik heb ervoor gekozen om er chocolate chip koekjes in te doen maar het is natuurlijk ook leuk om juist verschillende koekjes uit te proberen. Denk daarbij aan koekjes met noten, fruit, haver, vegan, glutenvrij enz. Genoeg recepten op het internet. Hieronder in ieder geval een recept voor chocolate chip koekjes. Geniet ervan!

Ingrediënten voor 12 koekjes

175 gr bloem

1/2 theelepel baking soda

1/4 theelepel baking powder

1/2 theelepel zout

90 gr licht bruine suiker

80 gr kristalsuiker

100 gr ongezoute boter, op kamertemperatuur

1 ei, op kamertemperatuur

1 vanille stokje of een scheutje vanille extract

100 gr pure chocolade stukjes

  1. Meng de bloem met de baking soda, baking powder en het zout in een kom en zet even aan de kant.
  2. Pak een nieuwe kom en meng daarin de licht bruine suiker met de kristalsuiker en voeg daar de boter aan toe. Voordat ik met de mixer aan de slag ga gebruik ik eerst een mes en een vork om het alvast een beetje door te husselen, anders vliegt het namelijk alle kanten op. Mix net zolang totdat het romig wordt (zo na een paar minuten).
  3. Mix het ei er doorheen.
  4. Doe de vanille en de bloem erbij en mix het op een laag tempo. Ik doe de bloem er in gedeeltes bij want anders zit mijn hele keuken, en ik zelf, onder de bloem.
  5. Als laatste meng je de chocolate chips er doorheen.

De koekjes worden het lekkerst wanneer je het deeg in de huishoudfolie verpakt en een nachtje in de koelkast laat rusten. Maak balletjes van +/- 4 cm doorsnede. Warm je oven voor op zo’n 160 ºC en bak je koekjes in het midden van de oven in 15-18 minuten goudbruin. De temperatuur en tijdsduur kan bij elke oven anders zijn, hou daarom je koekjes de laatste minuten goed in de gaten. Ze moeten een mooie kleur krijgen maar niet te donker anders worden ze te hard. Het is juist lekker wanneer de zijkanten crunchy zijn en het midden zachter is.

 


 

I love to bake but I don’t want to eat it all. That’s why I made this giftbox. You can give away your homemade cookies as a present. I made chocolate chip cookies but of course you can be creative and try out all sorts of cookies; nuts, fruits, vegan, gluten-free etc. There are so many recipes on the internet! I hope you’ll enjoy this chocolate chip recipe.

Ingredients for 12 cookies

1 1/3 cups all-purpose flour

1/2 teaspoon baking soda

1/4 teaspoon baking powder

1/2 teaspoon fine salt

1/2 cup light brown sugar

less then 1/2 cup granulated sugar

1/3 cup unsalted butter

1 egg

vanilla or vanilla extract

bittersweet chocolate chips

  1. Whisk the flour, baking soda, baking powder and the salt in a bowl and set aside.
  2. Whisk the light brown sugar with the granulated sugar and than add the butter. I mix it first with a fork and a knive else everything is flying through the kitchen. Accordingly you can mix at full speed to get it light and fluffy (after a couple off minutes)
  3. Beat in the egg.
  4. Add the vanilla en flour and mix at low speed.
  5. Finally mix the chocolate chips.

The cookies taste the best when you let them rest in the fridge overnight, wrapped in plastic. Make small balls from around +/- 1,5 inch. Preheat your oven at around 320 ºF and bake your cookies in the middle of the oven in 15-18 minutes golden brown. Please note that the best temperature off your oven may be different so keep a close eye the last couple off minutes. They should turn golden brown, when they get too dark they will be hard. The best taste (I think) is when they are grunchy at the edges and chewy on the inside.